Bruno Mars 24K Magic

Keväällä 2017 Bruno Marsin 24K Magic maailmankiertue rantautui Suomeen. Ensimmäinen Suomen esiintyminen oli Hartwall Arenalla.

Bruno Mars eli Peter Gene Hernandez on Yhdysvaltalainen, Havaijilta kotoisin oleva laulaja, lauluntekijä ja tuottaja. Marsilta on ilmestynyt aikaisemmin kaksi albumia; vuonna 2010 julkaistu Doo-Wops & Hooligans ja vuonna 2012 julkaistu Unorthodox Jukebox. Näiltä levyiltä tunnetuimpia kappaleita ovat muun muassa Grenade, Just the Way You are, Treasure ja Locked Out Of Heaven.

Uusin 24K Magic albumi julkaistiin 18. Marraskuuta 2016. Se on tyyliltään R&B:tä, funkia ja soulia. Levyn singlet ovat 24K Magic ja That’s What I Like. Kokonaisuudessaan levyllä on yhdeksän kappaletta ja se nousi listojen kärkeen monissa maissa. Tämän myötä Marsista on tullut yksi kaikkien aikojen eniten myydyistä artisteista.

Levy poikkeaa muista Marsin levyistä tyyliltään. Musiikki on helppoa, jota kuunnellessa tulee hyvälle mielelle ja rentoutuu. Levyyn ei kyllästy ja ainoa huono puoli on, että kappaleita ei ole tarpeeksi.

Toukokuun 22. päivänä Bruno Mars saapui Hartwall Arenalle. Keikalla esitettiin 

kappaleita enimmäkseen Marsin uusimmalta marraskuussa ilmestyneeltä albumilta, mutta aikaisempien levyjen listaykkösiä esitettiin myös. Marsin mukana lavalla olivat The Hooligans nimeä kantava yhtye. Heidän todella hyvät tanssitaidot lavalla yllättivät ja melkein jokaisessa kappaleessa oli hauskoja ja hienoja koreografioita. Ne rohkaisivat suomalaisia katsojia, tai tässä yhteydessä myös kuuntelijoita fiilistelemään mukana. Hyvä live- musiikki toi myös enemmän tunnelmaa ääninauhan päälle. Myös taustatehosteet, kuten valo- ja erikoisefektit ja muokkautuva lava lisäsivät elämystä. Ennen konserttia en oikein tiennyt mitä siltä odottaa. Sen jälkeen olin kuitenkin vaikuttunut ja kokemukset pysyvät mukavina muistoina vielä pitkään.